Ingredienser:
800 g färskpotatis, kokt
4 msk olivolja
4 klyftor vitlök
ev chiliflakes
3 dl grekisk yoghurt
10 cm gurka
1 klyfta vitlök, riven
1 msk olivolja
salt
peppar
3 förp fetaost (à 150 g)
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
3 dl pankoströbröd
olivolja, att steka i
4 tomater, i mindre bitar
15 cm gurka, i mindre bitar
1 rödlök, i tunna skivor
100 g kalamataoliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg de kokta potatisarna på en bakpappersklädd plåt eller form. Tryck till potatisarna med en potatispress eller en gaffel.
Riv vitlök och blanda med olivolja. Ringla oljan på potatisen. Strö över salt. Rosta potatisen i ugnen i 20 minuter tills de fått lite färg.
Riv gurka grovt. Krama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i separata djupa tallrikar.
Vänd fetan i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist panko. Stek i generöst med olivolja till gyllene på båda sidor. Ta upp och låt droppa av på trippelt hushållspapper.
Lägg upp potatis, grönsaker, frasig feta och tsatsiki och servera genast! Toppa eventuellt med lite chiliflakes.
800 g färskpotatis, kokt
4 msk olivolja
4 klyftor vitlök
ev chiliflakes
3 dl grekisk yoghurt
10 cm gurka
1 klyfta vitlök, riven
1 msk olivolja
salt
peppar
3 förp fetaost (à 150 g)
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
3 dl pankoströbröd
olivolja, att steka i
4 tomater, i mindre bitar
15 cm gurka, i mindre bitar
1 rödlök, i tunna skivor
100 g kalamataoliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg de kokta potatisarna på en bakpappersklädd plåt eller form. Tryck till potatisarna med en potatispress eller en gaffel.
Riv vitlök och blanda med olivolja. Ringla oljan på potatisen. Strö över salt. Rosta potatisen i ugnen i 20 minuter tills de fått lite färg.
Riv gurka grovt. Krama ut vätskan. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i separata djupa tallrikar.
Vänd fetan i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist panko. Stek i generöst med olivolja till gyllene på båda sidor. Ta upp och låt droppa av på trippelt hushållspapper.
Lägg upp potatis, grönsaker, frasig feta och tsatsiki och servera genast! Toppa eventuellt med lite chiliflakes.