Ingredienser:
200 g rivet äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma (eller endast 1 1/2 tsk kanel)
4 dl vetemjöl
Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
50 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker (eller även 2 msk citronsaft från pressad citron)
200 g rivet äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma (eller endast 1 1/2 tsk kanel)
4 dl vetemjöl
Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
50 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker (eller även 2 msk citronsaft från pressad citron)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Riv äpplena fint.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och äpple. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
Frosting: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Smaksätt med vaniljsocker (och ev. även citronsaft).
Bred ut glasyren över rutorna med en spatel.