måndag 27 maj 2013
DUOKAKA
Ingredienser:
200 g smör
100 g vit blockchoklad
100 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 vaniljstång
Gör så här:
Smält vit choklad med hälften av smöret över vattenbad och smält sedan i en egen bunke mörk choklad över vattenbad med resten av smöret.
Ställ sedan den smälta chokladen åt sidan och låt svalna till fingervarmt om det behövs.
Ta fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och lägg i 1 dl socker i varje.
Rör tills den blir lite luftig.
Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning.
Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare).
Häll den smälta vita chokladen i bunken med vaniljstången och rör om.
Blanda därefter i omkring hälften av mjölblandningen och blanda ordentligt utan att vispa.
Häll den smälta mörka chokladen i den andra äggblandningen och rör om.
Ta sedan kanel och blanda i resten av mjölblandningen innan du tillsätter den i äggblandningen med mörka chokladen.
Ta en avlång form (eller en rund 20x25 cm) och smöra och lägg i kokosflingor (ströbröd går också bra).
Häll först ner blandningen med mörka chokladen och häll sedan över den vita chokladblandningen. Låt stå i ugnen på 220 grader i ungefär 10 min, ta sedan ut och låt stå i kylskåp över natten!