torsdag 16 maj 2013

FÖRSOMMARPAJ MED LIME OCH JORDGUBBAR


Ingredienser:
Pajbotten
125 g smält smör
200 g digestivekex

Fyllning
800 g kondenserad mjölk
4 lime, pressad saft samt skal från 3 av frukterna

Till garnering
Jordgubbar, skivade
Röda vinbär
Hallon

Jordgubbssås
250 g jordgubbar
1 msk florsocker

Gör så här:

Smält smöret i kastrull.
Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar.
Blanda smöret och kexsmulorna.
Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.
Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften.
Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.
Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.
Jordgubbssås
Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.
Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.
Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake.
Bör ätas samma dag som den lagats.

Källa: http://www.recept.nu/micael-bindefeld/paj/frukt-och-bar/forsommarpaj-med-lime-och-jordgubbar/