måndag 30 april 2012

REVBENSSPJÄLL
















Ingredienser:
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4 1/2 cm ingefära
1 msk olivolja
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sherry eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml passerade tomater
ca 2 kg tunna revbensspjäll

Gör så här:
Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret.
Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater.
Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer.
Sätt ugnen på 200°C. Lägg revbensspjällen i en långpanna med köttsidan uppåt. Salta.
Täck köttet med barbecuesås. Häll över ca 2 dl vatten.
Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme.
Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter (passa så de inte blir brända bara, mina var klara efter 20!) Skär upp och lägg på serveringsfat.
Servera med coleslaw, majkolv och god bbq-sås. (Och nyfritterade pommes om så önkas, mums!)

Källa: www.bloggfamiljen.se/matplatsen