torsdag 6 april 2017
BLOMKÅLSRISOTTO
4 portioner
Ingredienser:
1 st blomkålshuvud (el 2-3 påsar färdigriven)
3 schalottenlökar
100 gram, grovt riven parmesan (2 dl)
2 dl torrt vitt vin
250 gram champinjoner
2 st vitlöksklyftor
2,5 dl vatten
2,5 dl grädde (går att ersätta med vatten)
1 st hönsbuljongtärning eller fond
olivolja
smör
salt, peppar
Gör så här:
Hacka champinjoner och fräs dem lite i olivolja. De ska få lite yta.
Koka upp buljongen och ställ åt sidan. Finhacka lök och vitlök och lägg ner efter en stund. Riv blomkålen på grövsta rivjärnet och lägg ner tillsammans med svampen och löken. Häll i hälften av vinet + hälften av buljongen.
Låt allt puttra ihop utan lock tills det börjar att torka in, häll då i resterande buljong + vin och låt allt koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Ta då bort från pannan och rör ner parmesanen.
Servera gärna med en kvist timjan eller persilja.