onsdag 19 april 2017

SMASHED POTATOES PÅ FÄRSKPOTATIS MED ÖRT- OCH VITLÖKSSMÖR



4 pers.
Ingredienser:
16-20 st mindre färskpotatisar
100-150 g smör
2 vitlökar, pressade
1/2-1 dl persilja, finhackat
2-3 kvistar färsk timjan, finhackat
1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att blanda samman ört-och vitlökssmöret.
Mosa ihop smör, hackad persilja, timjan, pressad vitlök och smaka upp med salt.
(smöret kan vila i kylen sedan)
Koka potatisen tills den är färdig och en sticka går lätt igenom.
Lägg upp på en ugnstålig form. Pressa till varje potatis med baksidan av en gaffel eller en stekspade. Gör ett bestämt tryck på varje potatis så att den blir ”smashed”.
Portionera ut ört- & vitlökssmör ovanpå den krossade potatisen och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 min.