tisdag 1 november 2016
KRÄMIG OXFILÉPASTA MED SKOGSCHAMPINJONER OCH TRYFFEL
20-30 minuter
3-4 portioner
Ingredienser:
200 g oxfilé
salt
1 msk neutral olja
40 g smör
1/2 gul lök, finhackad
4 skogschampinjoner, skivade
4 dl grädde
1 msk koncetrerad kalvbuljong
250-300 g färsk pasta (fettuccine eller annan sort)
1 dl parmesan, riven
svartpeppar
ev salt
Övrigt
parmesanost
10 g svart sommartryffel (finns på burk)
timjan
Gör så här:
Skär oxfilén i små, ca 1 cm-tjocka skivor. Salta. Hetta upp en stekpanna med olja (riktigt hett) och stek oxfiléskivorna hastigt i ca 30 sekunder eller tills dem får en fin stekyta (går fort).
Ta ut köttskivorna från stekpannan och lägg åt sidan.
Sänk värmen till medel och ha i smöret i samma stekpanna, låt smälta.
Ha i lök och champinjoner och låt fräsa i ca 3-5 minuter eller tills champinjonerna har blivit mjuka. Häll i grädde och kalvbuljong, låt puttra till en ganska krämig konsistens ca 3 minuter, lägg i oxfiléskivorna och ställ åt sidan.
Koka upp vatten med salt i en kastrull och koka pastan i ca 2 minuter. Häll av vattnet och lägg över pastan i såsen. Ha i parmesanosten och rör om. Smaka av med peppar och eventuellt med lite salt.
Servera i djupa tallrikar, riv över lite parmesan, hyvla över lite tryffel och garnera med timjan.