onsdag 3 januari 2018

LINSSOPPA MED CRÉME FRAICHE


Ingredienser:
Del 1
Olivolja till stekning
1 gul lök
1 purjolök
3 grovhackade vitlöksklyftor
2 potatisar
2 rivna morötter

Del 2
2 liter grönsaksbuljong (2 liter vatten + 4 grönsaksbuljongtärningar)
4 dl röda linser
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
4 tsk finhackad färsk ingefära
4 rågade tsk tomatpuré
4 tsk citronsaft
salt, svartpeppar, cayennepeppar
3 dl vispgrädde

pinjenötter, rostade

Crème fraiche- sås
4 dl crème fraiche
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
4 krm cayennepeppar
4 krm salt

Gör så här:

Fräs allt som ingår i del 1 i olivoljan. Rör sedan ner allt i del 2 och låt sjuda under lock i 15-20 minuter, eller tills linserna är mjuka.
Blanda crème fraichen med kryddorna och ställ kallt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Servera soppan med en klick crème fraiche sås, lite pinjenötter och ett gott bröd.