tisdag 10 september 2019

HALLONGROTTSPAJ


INGREDIENSER:
Paj
225 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap
florsocker, att pudra ovanpå

Krämig vaniljyoghurt
4 dl krämig turkisk yoghurt
2-3 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:
Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser.
Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.

Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen.

Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft.
Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.

Blanda youghurt och vaniljsocker att ha till.