lördag 7 september 2019

PAPPARDELLE KANTARELLE



4 portioner

Ingredienser:
400 g papardelle
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 st schalottenlökar
275 g kantareller
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 msk kons kycklingfond
3 dl vispgrädde
någon tsk maizena
salt och svartpeppar

Gör så här: 
Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna och fräs dem i en torr panna tills svampvätskan kokat bort. Lägg i en klick smör och tillsätt lök och kantareller i smöret och fräs tills kantareller fått lite yta. Tillsätt vin och låt det puttra upp ordentligt. Sänk värmen något och tillsätt lite maizena, buljong och grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.


GREMOLATA

Ingredienser: 
1 kruka färsk persilja
1 vitlöksklyfta
50 gram parmesanost
3 msk olivolja
1 st citron
1 krm salt

Gör så här:
Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.