Ingredienser:
700 g fläskfilé
250 g färska champinjoner
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 stor schalottenlök
0,5 dl syltlök
5 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk oxfond
salt peppar
nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olja till stekning
1 msk smör till stekning
Gör så här:
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek fläskfilen på medelvärme i lite olja och smör så den får färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Dela svampen och stek på hög värme utan olja och smör. Så försvinner vattnet ur svampen. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör. Hacka löken och vänd ner och stek så löken blir mjukt. Lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna utom syltlöken. Låt koka ihop, smaka av.
Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock ca 10-15 minuter. Fyll på med vätska under tiden. Lägg i syltlöken sist någon minut innan du tar av grytan från plattan.
700 g fläskfilé
250 g färska champinjoner
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 stor schalottenlök
0,5 dl syltlök
5 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk oxfond
salt peppar
nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olja till stekning
1 msk smör till stekning
Gör så här:
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek fläskfilen på medelvärme i lite olja och smör så den får färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Dela svampen och stek på hög värme utan olja och smör. Så försvinner vattnet ur svampen. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör. Hacka löken och vänd ner och stek så löken blir mjukt. Lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna utom syltlöken. Låt koka ihop, smaka av.
Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock ca 10-15 minuter. Fyll på med vätska under tiden. Lägg i syltlöken sist någon minut innan du tar av grytan från plattan.