4 port
Ingredienser:
Wasabikräm
3 msk majonnäs eller vegansk majonnäs
1 msk vatten
2 tsk wasabipasta
Sushi
450 g ris av blomkål
2 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk sesamolja
1 tsk glutenfri soja
450 g konserverad salladskrabba
4 msk majonnäs
1 msk srirachasås
salt
Garnering
1 nori ark, i strimlor
1 avokado
140 g gurka, i stavar
1 dl rödkål, riven
½ (2,25 g) rädisa, tunt skivad
1 msk morötter, rivna
1 tsk sesamfrön (valfritt)
Ingredienser:
Wasabikräm
3 msk majonnäs eller vegansk majonnäs
1 msk vatten
2 tsk wasabipasta
Sushi
450 g ris av blomkål
2 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk sesamolja
1 tsk glutenfri soja
450 g konserverad salladskrabba
4 msk majonnäs
1 msk srirachasås
salt
Garnering
1 nori ark, i strimlor
1 avokado
140 g gurka, i stavar
1 dl rödkål, riven
½ (2,25 g) rädisa, tunt skivad
1 msk morötter, rivna
1 tsk sesamfrön (valfritt)
Gör så här:
Wasabikräm: Blanda alla ingredienser i en liten skål.
Sushi: Blanda blomkålsris med vatten och kokosolja i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda under lock i 5–10 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt riset svalna helt. Rör ner sesamolja och soja.
Blanda krabba, majonnäs och srirachasås i en skål. Rör ihop ordentligt.
Dela upp blomkålsriset i serveringsskålar.
Toppa varje skål med krabbröra, avokadoskivor, nori, gurka, rödkål och rädisa. Strö gärna över lite sesamfrön. Servera tillsammans med wasabikrämen.
Tips!
Krabban går att byta ut mot tonfisk.
Krabban går att byta ut mot tonfisk.