8 port.
Ingredienser:
20 pepparkakor
10 digestivekex
100 g smör
1 pkt saffran
20 pepparkakor
10 digestivekex
100 g smör
1 pkt saffran
Kolamousse:
1 dl karamelliserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g färskost (Philadelphia)
Garnering: Granatäppelkärnor, karamelliserad mjölk & florsocker
Gör så här:
Börja med att krossa pepparkakor och digestivekex i en påse.
Mortla gärna saffranet i en mortel. Smält smöret i en kastrull, häll i saffranet och låt det smälta med, rör om tills det löst upp sig någorlunda. Häll i smulet i kastrullen och blanda runt tills du har ett smörfuktat smul.
Mousse: I en bunke har du i färskost, karamelliserad mjölk (dulche de leche), vaniljsocker och vispgrädde. Vispa först på låg fart och sen på hög tills du har en mousse. Fördela smulet i 8 glas, klicka ut kvarvarande karamelliserad mjölk och klicka eller spritsa därefter på mousse, toppa med granstäppelkärnor och florsocker.