6 portioner
Ingredienser:
800 gram färs
2 rullar kyld smördeg
2 ägg
2 påsar tacokrydda
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
200 gram stark riven ost
1 dl tacosås/salsasås
800 gram färs
2 rullar kyld smördeg
2 ägg
2 påsar tacokrydda
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
200 gram stark riven ost
1 dl tacosås/salsasås
Tillbehör:
guaccamole /vitlökssås
gurka
majs
tomater
paprika
isbergssallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Stek färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor.
Rör runt, späd med lite vatten.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran.
Häll i ett ägg och en äggvita. Spara gulan från ena ägget. Den penslar du smördegen med sen. Rör runt allt och låt den svalna.
Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på smördegen. (Lägg inte varm färs på smördegen för då går den sönder.) Häll över lite salsasås och riven ost.
Rulla ihop rullen med kanten nedåt. Pensla hela din tacorulle med äggulan. Gratinera mitt i ugnen så den får färg, ca 15 min.