4 port.
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
3 klyftor vitlök, hackade
2 burkar körsbärstomater
1 krm strösocker
200 g färsk spenat
300 g ricotta
1,5 dl crème fraîche
70 g parmesanost, fint riven
8 färska lasagneplattor (250 g)
2 krukor färsk basilika
70 g pinjenötter, rostade
Kantareller
olivolja, att steka i
salt
peppar
Ingredienser:
1 gul lök, hackad
3 klyftor vitlök, hackade
2 burkar körsbärstomater
1 krm strösocker
200 g färsk spenat
300 g ricotta
1,5 dl crème fraîche
70 g parmesanost, fint riven
8 färska lasagneplattor (250 g)
2 krukor färsk basilika
70 g pinjenötter, rostade
Kantareller
olivolja, att steka i
salt
peppar
Gör så här:
Börja med att göra tomatsåsen. Stek lök och 2 klyftor vitlök i generöst med olivolja. Häll på tomater och låt puttra i 10 minuter.
Strimla några basilikablad och lägg i. Smaka av med socker, salt och peppar.
Stek resterande vitlök i generöst med olivolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och fräs i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ricotta och crème fraiche fluffigt. Smaka av med en nya salt.
Smörstek kantarellerna.
Koka pastaplattorna ca 1 minut i saltat vatten.
Ställ fram fyra förvärmda tallrikar, det går bra att värma dem några minuter i mikron).
Bottna med lite tomatsås. Lägg på 1 lasagneplatta per tallrik, lägg på tomatsås, vispad ricotta och spenat. Lägg på en andra lasagneplatta, toppa med ytterligare lite tomatsås och resterande spenat. Klicka på resterande vispad ricotta och strö på parmesan, kantareller och basilikablad. Ringla lite olivolja på toppen och servera genast.