måndag 9 juli 2012

CITRONPASTA


















Ingredienser:
spaghetti eller linguine till 4
2 citroner
1 bit parmesanost
1 burk crème fraiche
3 nävar grovhackad rucola
ca 2,5 dl av pastavattnet
havssalt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Riv skalet av båda citronerna, pressa saften ur den ena citronen och lägg detta i botten på en stor serveringsskål.
Riv parmesanen, grovhacka rucolan och häll ner det också.
Koka pastan al dente, låt den rinna av och häll sedan ner den i skålen och blanda runt.
Rör ner crème fraichen, och späd rätten med pastavattnet.
Rör om och blanda ordentligt, och krydda med havssalt och peppar.
Blir det torrt, häll bara i mer pastavatten. Den här rätten är verkligen oväntat god!

Källa: http://baraenkakatill.blogspot.se/2010/01/citronpasta.html