ca 15 st
Ingredienser:
Fyllning: 125 g smör
ca 150 g sockerkaka (går bra med småkakor också, eller blanda)
3 msk socker
1 msk florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,75 tsk arraksessens eller punsch
Täcke:
1 marsipanlock eller ca 300 g grön marsipan
75 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till fyllningen i matberedare.
Smaka av försiktigt med arraksessens (eller punsch).
Ställ smeten kallt i ca 1 timma.
Kavla ut marsipanen tunt.
När fyllningen stelnat i kylen så forma den till långa runda korvar.
Rulla in dem i marsipan och skär dem i ca 5 cm långa bitar.
Smält chokladen i vattenbad.
Doppa ändarna av dammsugarna i chokladen.
Lägg dem på ett bakplåtspapper med skarven neråt och låt stelna i kylen.