lördag 14 september 2013

TACOPAJ LCHF

6 port
Ingredienser:
Pajskal
8 ägg
2 dl grädde
4 msk smör

Pajinnehållet
800 gram köttfärs
1 krossad vitlöksklyfta
smör till stekning
2 msk tomatpuré
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
Halverade körsbärstomater
Skivade lökringar
4 dl riven ost
2 dl grädde
1 dl creme fraiche

Gör så här:
Smält smöret i pajformen i ugn på 225°.
Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg.
Ta ut och låt formen vila.
Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör.
Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in.
Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche.
Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen.
Häll oströran överst och grädda 10-15 min eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.