söndag 1 september 2013

PULLED BEEF

4 port

Ingredienser:

ca 600 gram Nötbog
Kryddblandning

Ugnsform + bakplåtspapper
Kryddblandning:

1 dl rapsolja

2 msk balsamvinäger

3 finrivna vitlöksklyftor

2 msk chilisås

1 msk tomatpuré 3 msk American steakhouse seasoning:
Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker,
Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver,
Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.
Ta det du har hemma.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
Gnid in hela köttbiten och lägg i en ugnsfast form.
Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna.
Stek i ugn, 100 grader, 6-8 timmar!