ca 9 st
Ingredienser:
3½ dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
½ tsk kanel
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 3/4 dl mjölk
1 ägg
½ dl rapsolja
½ tsk vaniljextrakt
Nutella
½ dl socker
2 tsk kanel
3 msk smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, strösocker, kanel, bakpulver och salt) i en skål.
Vispa ihop mjölk, ägg rapsolja och vanilj i en annan skål.
Häll dom blöta ingredienserna i dom torra och rör om till allt är blandat (blanda inte för mycket).
Smörj en muffinsform eller ha i muffinsformar i en muffinsform.
Fyll formen upp till hälften ungefär med smet.
Med en tesked ta en rejäl klick nutella och ha i mitten av smeten.
Ha sedan på smet ovanpå så att nutellan täcks helt och hållet.
Grädda mitt i ugnen direkt (så att inte Nutellan sjunker ner till botten) i ca 15 minuter.
När muffinsen har svalnat så smält 3 msk smör i micron.
Blanda ½ dl socker och 2 tsk kanel i en annan skål.
Doppa toppen av varje muffins i det smälta smöret och sen i kanel-socker-blandningen.