fredag 16 oktober 2015

NUTELLAFYLLDA KANELMUFFINS


ca 9 st
Ingredienser:
3½ dl vetemjöl

1 1/4 dl strösocker

½ tsk kanel

2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

1 3/4 dl mjölk

1 ägg

½ dl rapsolja

½ tsk vaniljextrakt


Nutella

½ dl socker

2 tsk kanel

3 msk smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, strösocker, kanel, bakpulver och salt) i en skål.

Vispa ihop mjölk, ägg rapsolja och vanilj i en annan skål.

Häll dom blöta ingredienserna i dom torra och rör om till allt är blandat (blanda inte för mycket).

Smörj en muffinsform eller ha i muffinsformar i en muffinsform.
Fyll formen upp till hälften ungefär med smet.
Med en tesked ta en rejäl klick nutella och ha i mitten av smeten.
Ha sedan på smet ovanpå så att nutellan täcks helt och hållet.
Grädda mitt i ugnen direkt (så att inte Nutellan sjunker ner till botten) i ca 15 minuter.
När muffinsen har svalnat så smält 3 msk smör i micron.
Blanda ½ dl socker och 2 tsk kanel i en annan skål.
Doppa toppen av varje muffins i det smälta smöret och sen i kanel-socker-blandningen.