Ingredienser:
55 g smör, rumstempererat
3/4 dl glykossirap
8-9 dl florsocker
1/4 tsk vaniljpulver
orange karamellfärg/pastafärg/gelfärg
½ dl strösocker
salta pinner
Gör så här:
Rör ihop smör och glykossirap i en skål.
Tillsätt hälften av florsockret, vanilj och färg.
Rör om ordentligt tills allt är helt blandat.
Knåda sen in resten av florsockret på ett underlägg,
degen ska inte vara klibbig men fortfarande väldigt formbar.
Häll upp strösockret i en skål.
Rulla degen till små bollar och rulla varje boll i strösockret.
Lägg bollarna på ett bakplåtspapper.
Platta sen till varje boll med en gaffel.
Ta sen salta pinnar och tryck ihop varje del både uppifrån och nerifrån för att få till pumpa-formen. Tryck sen in en liten bit av salta pinnen högst upp, som stjälk.
Låt sen alla godisarna torka i rumstemperatur (täck inte dom!) i ett dygn.
Exempelvis på en plåt i en kall ugn med ugnsluckan lite på glänt.