onsdag 28 oktober 2015

SPINDELKAKOR


Ingredienser:
115 g smör, rumstempererat
1 ½ dl jordnötssmör
3/4 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 chokladtryfflar (ex. Lindts)
50 g mörk choklad
48 godisögon

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och jordnötssmör fluffigt.
Tillsätt båda sockersorterna och fortsätt att vispa. Tillsätt även ägget.
Tillsätt sedan bakpulver och vetemjöl och blanda tills allt är helt blandat.
Forma degen till 24 bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i 10 minuter. Ta sen ut dom och tryck ner mitten lite grann med en tesked (så att det blir en grop). Stoppa tillbaka dom i ugnen och grädda ytterligare 6-10 minuter.
Låt kakorna svalna lite, om dom fortfarande är lite varma så fastnar chokladtryffeln i kakan men om dom är för varma så smälter den. Så dom ska bara vara lite lite varma när du placerar chokladtryffeln i gropen.
Smält sen den mörka chokladen.
Spritsa 8 ben på varje kaka.
Dutta sen lite choklad för att fästa ögonen, eller gör ögonen av chokladen.