torsdag 24 mars 2016

NATTJÄSTA FRUKOSTBULLAR MED APRIKOSER OCH VALNÖTTER


10 bullar
Ingredienser:
4 dl kallt vatten
15 g jäst
9 dl rågsikt
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
1 dl grovt hackade valnötter
12 aprikoser, klippta i bitar

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna.
Täck bunken med plast och ställ in den i kylen över natten.

På morgonen: Skrapa ur degen på ett ordentligt mjölat bakbord.
Dra ut degen till en lång rektangel, cirka 10 centimeter bred och 40 centimeter lång.
Vik sedan ihop den på längden.
Pensla på lite vatten och strö på lite mjöl.
Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på 275 grader.
Låt degen vila medan ugnen blir varm, cirka 20-30 minuter.
Dela degen i små bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper på den heta plåten.
Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Ta ut och låt dem svalna på ett galler.