12 st
Ingredienser:
1 ägg
8 droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
25 malda mandlar
1 msk vaniljsocker
175 gr smält smör
Kräm
100 g naturell färskost
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
Garnering
12 marshmallows
socker, rosa eller strössel
silverkulor
hjärtströssel, rosa
florsocker, ev
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ägget med oljan och mjölken. Tillsätt övriga ingredienser.
Häll smeten i formarna. Grädda i 175° i 20 min. Låt kallna.
Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca 3 min.
Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.
Klipp marshmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker eller strössel.
Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor till ögon och strössel till nos. Pudra ev över florsocker vid servering.