24 st
Tid: 45 minuterIngredienser:
ca 450 g valfri svamp
3 vitlöksklyftor
smör
2–3 msk sherry
1 msk soja
flingsalt och nymalen svartpeppar
6 små tortillas
1 knippa bladpersilja, hackad
ca 2 1∕2 dl riven ost med smak (t ex västerbottensost)
Gör så här:
Rensa och skiva svampen ganska tunt. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna och stek svampen på medelvärme utan fett tills den slutat vätska sig. Tillsätt en klick smör, vitlök, sherry och soja. Sänk värmen och låt svampen puttra vidare i cirka en kvart. Smaka av med flingsalt och peppar. Hit kan du förbereda.
Värm en teflonpanna på medelvärme. Bred ut ett tunt lager svampröra på en tortilla. Strö över hackad persilja och riven ost. Lägg på ytterligare en tortilla och tryck till. Lägg hela ”dubbelmackan” i stekpannan. Vänd försiktigt när den fått lite färg och stek på andra sidan.
Upprepa med resten. Placera alla ovanpå varandra på ett fat efterhand som de blir klara. Låt svalna något, skär i tårtbitar igenom alla lager och servera.
Tips! Svampquesadillan kan göras i förväg och värmas i ugn.