tisdag 1 december 2020

SKAGEN CHEESECAKE


Ingredienser:
Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
1 burk färdigskalade räkor
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad

Garnering:
100 g räkor
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Gör så här:

Mixa smör och kavring till en smulig massa.
Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Hacka räkorna grovt.
Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten.
Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt.
Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull.
Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring.
Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.
Häll över smeten i formen och täck med plastfolie.
Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, räkor, citronskivor och dillkvistar.