tisdag 6 december 2016

HALLON- OCH LAKRITSFUDGE


Ingredienser:
Lakrits fudge
3 dl grädde

4 dl socker

50 g smör

4 msk glukossirap/vanlig sirap

1 påse krossad turkisk peppar

½ krm chili

200 g mjölkchoklad

svart karamellfärg

Hallonfudge
3 dl grädde

4 dl socker

50 g smör

4 msk glukossirap/vanlig sirap

125 g färska hallon

150 g vit blockchoklad

1 msk vaniljsocker

några droppar röd karamellfärg

Gör så här: 
Lakritsfudge:
Stöt turkisk peppar i mortel. Blanda grädde, smör, socker, sirap, chili, turkisk peppar i en tjockbottna rostfri kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer för bäst resultat och rör om medan du kokar tills smeten uppnått 118-120 grader. Dra av kastrullen från värmen och rör om tills det slutat koka för att inte bränna botten. Nu rör du ner den ljusa blockchokladen så den smälter ner i smeten.Häll upp i en form ca 30×20 som är klädd med bakplåtspapper. Sätt in den i kylen under tiden som hallonfudgen görs.

Hallonfudge:
Blanda ihop alla ingredienser utom den vita blockchokladen och vaniljsockret i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Koka upp och koka under omrörning med en termometer tills smeten uppnått 118-120 grader. Ta kastrullen från värmen och rör tills den slutat bubbla. Rör nu ner den vita blockchokladen.Häll hallonlagret över lakritslagret och ställ kallt att stelna. Skär sedan fudgen i bitar.