måndag 13 mars 2017
SKALDJURSLASAGNE DELUXE
Ingredienser:
Bechamel
2 msk mjöl
25 g smör
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl vin
1 dl créme fraiche saffran & tomat
1 msk hummerfond
1 tsk chiliflakes
1 tsk Santa maria fish & seafood krydda
1 tsk salt
1 tsk socker
400 g räkor med skal
2 frysta humrar
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
olja
1 påse babyspenat (65 g)
1 påse riven cheddar/mozzarella
färska lasagneplattor, ca 12 st.
Till servering:
finriven parmesan
citron
färsk timjan
tomater
Gör så här:
Skala räkor och hummer och skär köttet i bitar, lägg åt sidan. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde, vin, crème fraîche, fond och kryddor. Låt koka några minuter och smaka av.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja tillsammans med babyspenaten.
Häll lite av såsen i botten på en ugnsform och lägg på ett lager pasta. Häll på lite mer sås, strö över skaldjur, spenatfräs och riven cheddar/mozzarella. Lägg på lasagneplattor och upprepa (jag gjorde 4 lager med lasagne, a 3 plattor per lager). Avsluta med ett lager plattor + sås och ost. In i ugnen 225°C ca 30 min tills rätten fått fin färg och plattorna är mjuka. Strö över finriven parmesan vid servering.