onsdag 15 mars 2017
STEKTA PÅSKKYSSAR MED MINTSMAK
Ingredienser:
1 äggvita
3 1/2 dl florsocker
pepparmintolja/pepparmintsarom
gula chokladlinser
Gör så här:
Vispa äggvitan riktigt hård och fast med elvisp och sikta sedan ned florsockret medans du fortsätter vispa. Droppa sedan i pepparmintsarom eller -olja och blanda.
Smaka av och hitta din smak, det ska vara ganska kraftig mintsmak.
Gör en strut av bakplåtspapper eller använd spritspåse. Fyll struten med florsockersmeten och spritsa ut ”äggvitan” på ett bakplåtspapper. Ca 2x3 cm.
Mest ägglikt blir det om äggen inte blir för runda.
Sätt på en chokladlins när du spritsat varje ägg klart, smeten stelnar rätt snabbt på ytan.
Låt stelna på bakplåtspapper, gärna över natten. De blir en aningens mjuka i mitten. Förvaras torrt.