onsdag 16 juni 2010

MILLANS RABARBERPAJ



Ingredienser:

175 gr smör
1 dl socker
3 dl mjöl (ev. 3 1/2 dl. det märker du)
1 nypa salt
1 tsk bakpulver

1-1 1/2 l rabarber i små bitar
1 dl socker
1 dl vatten
2 tsk potatismjöl

Gör så här:
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen.
Rör i sockret. Blanda i resten.
Smeten bredes ut i en pajform. och där i häller du sedan rabarberna:
1-1 1/2 l rabarber i små bitar
1 dl socker
1 dl vatten
2 tsk potatismjöl (rör ut i lite av vattnet)
Koka upp detta i en kastrull. Låt det inte koka för länge, för då blir det kräm...

Om du vill dekorera pajen som jag gjort sparar du lite deg och gör löv av det.
Grädda i 200° i 30 minuter. Servera gärna lite ljummen med vaniljsås.

Källa: http://aratorp.blogspot.com/