måndag 21 juni 2010

RABARBERPAJ MED MANDELMASSA



Ingredienser:

1 sats pajdeg för söta degar

Fyllning
300 g rabarber
100 g mandelmassa
50 g smör
2 st uppvispade ägg
1 dl strösocker
rivet skal av 1/2 citron

Gör så här:
Gör pajdegen efter receptet för söta degar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla rabarbern tunt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
Smält smöret.Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret och sjud utan att koka till en tjock kräm. Rör hela tiden.
Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskal och låt krämen svalna. Vänd ner rabarbern.
In i ugnen 200 gr i 30? min.

Källa:http://www.recept.nu/1.297922/caroline_hofberg/paj_pizza/agg_mejeri/rabarberpaj_med_mandelmassa