onsdag 18 januari 2012

FRUSEN POLKAGRISPAJ



Ingredienser:
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Gör så här:
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter.
Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff
(det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!)
och några droppar pepparmyntsolja efter smak.
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel eller i en köksassistent.
Blanda ner den i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg.
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras.
Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp och rör tills all choklad smält.
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.