tisdag 1 maj 2012

FLÄSKFILÉ I KRÄMIG MANGO CHUTNEYSÅS




















Ingredienser:
1 stor fläskfilé
smör till stekning
salt och peppar
250 g mascapone
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 halv burk mango chutney (sharwoods är absolut godast)
1 röd paprika
2 tärningar grönsaksbuljong


Gör så här:
Sätt ugnen på  200 grader.
Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en smord ugnsfast form.
Blanda mascapone, creme fraiche, grädde, buljong, mango chutney, sambal oelek i en kastrull och låt det små puttra ngn minut.
Lägg i strimlad paprika. Smaka av och krydda ev. lite mer.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen ca 40 minuter.
Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad!