Ingredienser:
2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd
300 g philadelphia (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
Rucola till garnering
Gör så här:
Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
Låt rinna av på hushållspapper.
Hacka det. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat.
Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen.
Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie.
Låt stå i kylen 3–4 timmar.
Bred färskost runt kanterna och ovanpå.
Strö över resten av baconet.
Garnera med halva tomater och rucola.