torsdag 5 juni 2014
KYCKLINGSPETT MED LÖNNSIRAP
4 portioner
Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer
ca 125 g salami, (kan uteslutas)
Marinad:
1 dl lönnsirap
1-2 msk chiliflakes
1-2 pkt bacon
Grillspett
2 citroner till servering
salt
Gör så här:
Börja med att röra ihop marinaden.
Skär kycklingfilén i lagom stora bitar.
Vik salamin på mitten två gånger.
Varva kycklingbitar med salamiskivor på spetten.
Vira in varje spett i en skiva bacon, och lägg spetten på grillen, vid sidan av kolen.
Pensla spettens ovansida med marinaden med en värmetålig pensel, och lägg på locket. Efter en stund, vänd på spetten och pensla igen, och fortsätt grilla under lock.
Upprepa proceduren igen, beroende på hur tjockt lager marinad du önskar.
Servera dem sedan tillsammans med en halv citron per person
och lite extra salt vid sidan av.
Spetten blir extra goda av några droppar nypressad citron.
KALL CITRONSÅS TILL KYCKLINGSPETT
4 portioner
Ingredienser:
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ekologisk citron - rivet skal
1 msk lönnsirap
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
Häll ner crème fraiche i en skål, och pressa ner vitlöksklyftan.
Riv skalet av citronen, och rör ner det i blandningen.
Smaka av med lönnsirap, salt och peppar.
Gör gärna såsen en stund före servering och låt den stå till sig i kylen före servering.