torsdag 22 januari 2015
CITRONSEMIFREDDO
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl florsocker
4 ägg
1 nypa salt
2 citroner
1,5 dl lemoncurd
100 g minimaränger eller stora krossade maränger.
Garniering:
Färska hallon
3/4 dl skalade pistaschnötter
citronmeliss
Gör så här:
Vispa grädden fluffig.
Vispa florsocker och äggulor riktigt fluffigt.
Vispa äggvitor med en nypa salt till ett hårt skum i en helt torr och ren skål.
Tvätta citronerna och riv skalet.
Blanda skal och pressad citronsaft i äggulesmeten.
Vänd ned grädden och äggvitan.
Häll i smeten i en form med avtagbar kant, varvat med lemoncurd och maränger.
Ställ in i frysen i minst sex timmar.
Stjälp upp på serveringsfat en stund innan serveringen.
Dekorera med finhackade pistaschnötter, färska hallon och citronmeliss.