lördag 17 januari 2015

TACOPAJ


Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg.
Tryck ut i en pajform.
Gärna en med höga kanter och löstagbar botten.
Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken.
Tillsätt vatten och kryddpåsen.
Koka så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg allt i pajskalet.
Hacka tomater och feferoni efter smak.
Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen.
Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera med en stor blandad sallad.