måndag 15 juni 2015

VIT KLADDCHOKLADTÅRTA


Ingredienser:
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1⁄2 dl vispgrädde
florsocker
   
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull.
Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden.
Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.