Ingredienser:
1/8 paket färsk jäst (6 g) eller 3 g torrjäst (1 tsk)
640 g vatten (6.4 dl)
22 g salt (3 tsk)
840 g vetemjöl special (14 dl)
1/8 paket färsk jäst (6 g) eller 3 g torrjäst (1 tsk)
640 g vatten (6.4 dl)
22 g salt (3 tsk)
840 g vetemjöl special (14 dl)
Gör så här:
Lägg samman alla ingredienser.
Lägg på plastfolie och låt vila i 20 min innan du drar i degen, gärna med blöta händer.
Upprepa detta en gang till och låt sedan stå i 20 min till i rumstemperatur.
Olja en skål och ställ in i kylskåpet under natten.
Sätt ugnen på 220 grader och ställ plåten i ugnen.
Dela den i 6 st delar och lägg på bakplåtspapper i ugnen.
Strö lite vetemjöl över. Häll ett glas vatten i botten av ugnen innan du gräddar brödet i 220 grader cirka 30 min.
Låt svalna gärna en timma innan du skär upp de eftersom de blir degiga och lite svampiga inuti annars.
Upprepa detta en gang till och låt sedan stå i 20 min till i rumstemperatur.
Olja en skål och ställ in i kylskåpet under natten.
Sätt ugnen på 220 grader och ställ plåten i ugnen.
Dela den i 6 st delar och lägg på bakplåtspapper i ugnen.
Strö lite vetemjöl över. Häll ett glas vatten i botten av ugnen innan du gräddar brödet i 220 grader cirka 30 min.
Låt svalna gärna en timma innan du skär upp de eftersom de blir degiga och lite svampiga inuti annars.