söndag 30 juni 2024

PIZZAMACKA MED BURRATA



Ingredienser:
350 g pizzadeg surdeg
Pesto
Röd lök
Ruccola
1 burrata
Crema di balsamico
Marinerade tomater
200 g tomater tex fantastica, romantica eller San Marzano
1-2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
Balsamicovinäger
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Skär tomaterna och marinera i finhackad basilika, riven vitlök, olivolja och balsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar.
Slå på ugnen, utgå från anvisningarna på degen.
Ringla på olivolja på ena halvan av pizzan, vik ihop den, ringla på toppen och in i ugnen. Ta ut när den gräddats klart och fått fin färg.
Låt brödet svalna, bred på pesto, lägg på ruccola, bred ut burratan, på med tunt hackad röd lök, lägg på tomaterna och ringla över crema di balsamico. Skär upp i önskade bitar och njut!