Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
Fyllning:
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
150 g västerbottenost
125 g varmrökt lax
1 gul lök
65 g bladspenat
5 ägg
salt & peppar
cayennepeppar
1 dl finklippt dill
Tillbehör:
Romsås
Citron
Sallad
Skalade räkor
Romsås
Citron
Sallad
Skalade räkor
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda ca 10 min, 225C.
Fräs spenaten lätt i en stekpanna och fördela i skalet. Bryt laxen i bitar och lägg den över. Finhacka löken och blanda med riven ost, ägg, grädde, cremefraiche, kryddor och dill. Häll detta i pajskalet. Grädda i 200 C ca 30 min tills pajen fått fin färg och äggstanningen satt sig.
Server med en god sallad, citronskivor, skalade räkor och romsås.