onsdag 5 september 2012

KANTARELL- OCH BACONPAJ



 












Pajdeg:
125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
ca 200g kantareller
1 pkt bacon
6 coctailtomater
100g riven ost
2 dl creme fraiche
2 ägg
½ tsk basilika eller färsk
svartpeppar

Gör så här:
Hacka ihop pajdegen (lättast i matberedare) och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader i ca 3-4 minuter.
Smörstek kantarellerna och krydda med salt och lite svartpeppar.
Lättstek baconen och dela i bitar. Dela tomaterna i två delar.
Lägg kantareller, bacon och tomater i pajskalet.
Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg och creme fraiche.
Krydda med basilika och svartpeppar, smaka av så att det blir lagom.
Häll smeten över pajen och grädde i 200 grader ca 35 minuter.
Servera tillsammans med en grönsallad.