måndag 3 september 2012

KOLABROWNIES


















Ingredienser:
Browniebotten
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt

Kolafyllning
2 burkar kondenserad sötad mjölk
50 g smör
2 msk ljus sirap

Topping
200 g mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 9-11 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig, låt svalna.
Häll kondenserad mjölk, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills fyllningen börja tjockna och blir gyllenbrun. Rör hela tiden noggrant, men om fyllningen skulle bli lite bränd är det ingen fara! Bred ut fyllningen i ett jämnt lager ovanpå browniebotten. Låt svalna.
Smält chokladen till toppingen och bred ut den över kolafyllningen (viktigt att kolafyllningen har svalnat innan detta görs). Låt stelna i kylen.

Källa: bambi.alltforforaldrar.se