fredag 14 september 2012

KRÄFTSOPPA















4-6 port (beroende på om den serveras som förrätt eller huvudrätt)

Ingredienser:
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
4 dl grädde
1 dl av laken
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill

Gör så här:
Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull.
Späd med vatten/Grädde/Lake och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund.
Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund.
Kör några varv med mixerstaven för slätare soppa.
Smaka av med cayennepeppar. Häll i kräftstjärtarna i soppan och låt allt bli varmt.
Servera med gott (vitlöks-) bröd!