torsdag 8 maj 2014

DULCHE DE LECHE SWIRL CAKE



Ingredienser:
225 g smör, rumstempererat

3/4 dl farinsocker

1 krm vaniljpulver

3 ägg

½ burk kondenserad mjölk

3/4 tsk bakpulver

3 1/4 dl vetemjöl

1 burk dulce de leche


Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader.
Vispa ihop smör och farinsocker fluffigt (ca 3 min).

Tillsätt vaniljen och ett ägg åt gången tills allt är helt blandat.

Häll i kondenserad mjölk under vispning.

Tillsätt dom torra ingredienserna lite åt gången under låg hastighet.
Häll i ca 1/3 av smeten i en smord form.
Klicka sen i hälften av dulce de lechen.

Häll i en till tredjedel av smeten och klicka på resten av dulce de lechen.
Ha till sist på sista delen av smeten.
Ta en vanlig bordskniv och stick ner i smeten och virvla runt lite.
Platta till smeten högst upp.
Grädda i ugnen i 50-60 minuter.