Portioner: 4
Ingredienser:
500 g grön sparris
1 gul lök
3 dl sparrisspad
1 kycklingbuljongtärning
3 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 paket bacon
ev lite salt och vitpeppar
Gör så här:
Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen.
Skär sparrisen i ca 1 cm bitar.
Spara några toppar till toppingen!
Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter.
Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
Fräs finhackad lök i lite smör elelr deodoriserat kokosfett och rör ner sparrisen (ta bort dekorationsdelarna) häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin.
Låt allt sjuda i ca 10 min under lock.
Knaperstek baconet under tiden.
Ta bort från plattan och mixa slät.
Servera med lite smulad bacon och sparris.