Ingredienser:
9 ½ dl (450 g) vetemjöl
2 dl mjölk
2 äggulor (+ 2 äggvitor att pensla med)
25 g jäst (½ paket)
30 g smör, rumstempererat
3/4 dl (70 g) strösocker
en nypa salt
ca ½ burk Nutella
Gör så här:
Häll mjölken i en kastrull och värm den till ca 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumna mjölken.
Rör om så att jästen löses upp.
Ha i dom torra ingredienserna (mjöl, salt och socker) i en annan skål.
Rör om och tillsätt smöret och äggulor.
Tillsätt till sist mjölken och knåda ihop till en smidig deg.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Knåda degen lite igen och dela den i 4 lika stora delar.
Kavla ut först en del och lägg på ett bakplåtspapper,
Lägg över en tallrik eller botten av en form och skär ut runt om med en kniv.
Bred ut Nutella (du kan låta en liten kant runtom vara).
Fortsätt sedan och kavla ut nästa del.
Lägg den ovanpå den första Nutella-täckta delen och skär ut samma runda form.
Bred på Nutella på även denna del.
Upprepa så med nästa, men bred inte på någon Nutella på sista delen (överst).
Dela sen bröden först i fjärdedelar (men skär inte ända in till mitten!).
Dela sen varje fjärdedel i två lika stora delar så att du har åttondelar.
Och till sist dela varje åttondel i mitten så att du får sexton lika stora delar.
Ta sen en del i varsin hand och snurra dom åt motsatta håll, två gånger.
Platta till kanterna lite så att dom går ihop. Fortsätt sedan runt på samma sätt.
Pensla sen brödet med äggvitan och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.