8 st
Ingredienser:
Skal:
8 st små tortillabröd
6-7 dl olja att fritera i
1,5 dl strösocker
2 msk kanel
Fyllning:
8 äpplen
50 g smör
1 dl strösocker
3 msk kanel
Vaniljvisp:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca 180°C.
Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
Fritera tortillaskalen tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem. Ställ de sedan exempelvis i en upp och nedvänd muffinsplåt så att de håller sin form.
Fyllning: Skala, kärna ur- och grovhacka äppelbitarna. Hetta upp smöret i en panna och tillsätt sedan äpple, strösocker och kanel. Låt sjuda på medeltemperatur i ca 8-10 min, tills äpplena är mjuka.
Fyll sedan skalen med din äppelfyllning och toppa med vaniljvisp eller vaniljglass. Serveras gärna ljumma.
Vaniljvispen:
Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Vispa grädden rätt fast.
Vänd ner äggvispet i grädden.
Ingredienser:
Skal:
8 st små tortillabröd
6-7 dl olja att fritera i
1,5 dl strösocker
2 msk kanel
Fyllning:
8 äpplen
50 g smör
1 dl strösocker
3 msk kanel
Vaniljvisp:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att hetta upp oljan i en stekpanna, den ska bli ca 180°C.
Blanda strösocker och kanel på en tallrik.
Fritera tortillaskalen tills de fått en gyllene färg – fast ändå är någorlunda mjuka.
Vänd sedan skalen i sockerblandningen och vik dem. Ställ de sedan exempelvis i en upp och nedvänd muffinsplåt så att de håller sin form.
Fyllning: Skala, kärna ur- och grovhacka äppelbitarna. Hetta upp smöret i en panna och tillsätt sedan äpple, strösocker och kanel. Låt sjuda på medeltemperatur i ca 8-10 min, tills äpplena är mjuka.
Fyll sedan skalen med din äppelfyllning och toppa med vaniljvisp eller vaniljglass. Serveras gärna ljumma.
Vaniljvispen:
Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Vispa grädden rätt fast.
Vänd ner äggvispet i grädden.