Ingredienser:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
liten nypa salt
1 tsk kardemummakärnor (mortlas)
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
liten nypa salt
1 tsk kardemummakärnor (mortlas)
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
0,75 dl florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd i det med en slickepott, ha också i mjölken. Rör om till en slät smet.
Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt. Håll i smeten och bred ut den som en rektangel. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lägg ett tomt bakplåtspapper på bordet med pärlsocker på. Vänd upp kakan på det när du tar ut den. Om inte bakplåtspappret lossnar så blöt ned det ordentligt med en trasa och dra sedan försiktigt bort det.
Fyllning: Blanda alla ingredienser till en krämig fyllning. När kakan svalnat helt breder du på den på kakan.
Rulla ihop ifrån långsidan till en rulltårta. Pudra med florsocker, strö gärna på lite mer pärlsocker.